Persberichten


Jim de Groot haalt brons op het EK Gewichtheffen- Amsterdam, 29 september 2013
Nederlandse gewichtheffer op de toplijst van het EK- Amsterdam, 7 april 2013
Donateurs helpen gewichtheffers naar het EK- Amsterdam, 17 maart 2013Jim de Groot haalt brons op het EK Gewichtheffen

Jim de Groot haalt brons op het EK GewichtheffenAmsterdam, 29 september 2013 - Voor het eerst sinds jaren heeft een Nederlandse gewichtheffer bij een EK een medaille gehaald. Bij het EK onder 23 in Estland tilde Jim de Groot een totaal van 191 kg en bereikte daarmee de derde plaats in de categorie M56. Daarnaast verbrak hij zes Nederlandse records.

Jim de Groot (21) doet pas een paar jaar aan gewichtheffen, maar zijn resultaten zijn indrukwekkend. In het afgelopen jaar ging zijn totaal met bijna 50 kg omhoog. Dit jaar deed voor het eerst mee aan een internationaal kampioenschap. Samen met zijn eigen coach Robert van Herk en bondscoach Ashot Ghazaryan liet hij zien dat hij zijn plaats in het nationale team meer dan verdiende.

Met 85 kg haalde hij een bronzen medaille voor het Trekken en met 106 kg ook een bronzen medaille voor het Stoten. Samen was dit goed voor de 'echte' bronzen medaille, die voor het totaal van 191 kg. Jim zelf woog 55,7 kg.

Meer informatie: Bas Knoppers | |  06 22 49 59 75Over de NOGB

De Nederlandse Olympische Gewichthefbond (NOGB) is het overkoepelend orgaan van de gewichthefsport in Nederland. Er zijn op dit moment 14 clubs en 156 leden aangesloten bij de NOGB. Hiermee is de gewichthefbond een van de kleinere sportbonden van Nederland.

Gewichtheffen is wereldwijd een populaire sport, met medaillewinnaars uit meer dan 30 verschillende landen en wordt gezien als een van de basisdisciplines van de Olympische Spelen. Daarnaast wordt het gewichtheffen veel ingezet als ondersteuning voor andere sporten en voor gezondheidsbevordering. De NOGB is o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van nationale kampioenschappen en competities, topsportbegeleiding, opleidingen voor scheidsrechters en trainers, informatievoorziening, voorlichting en promotie.
© 2013 NOGB /