Persberichten


Jim de Groot haalt brons op het EK Gewichtheffen- Amsterdam, 29 september 2013
Nederlandse gewichtheffer op de toplijst van het EK- Amsterdam, 7 april 2013
Donateurs helpen gewichtheffers naar het EK- Amsterdam, 17 maart 2013Donateurs helpen gewichtheffers naar het EK

Donateurs helpen gewichtheffers naar het EKAmsterdam, 17 maart 2013 - De twee beste gewichtheffers van Nederland, Stephan Benza en Karen Tovmasjan gaan naar het EK Gewichtheffen in Albani. Het leek erop dat Nederland wegens geldgebrek zou moeten afzien van deelname, maar donateurs brachten het geld bij elkaar.

"We moesten wel even slikken toen de begroting voor dit jaar werd vastgesteld," aldus voorzitter Bas Knoppers van de NOGB. Het bedrag dat de bond aan topsport kan besteden, ging met bijna 80% omlaag. Hiermee kwam de Nederlandse deelname aan het EK Gewichtheffen op losse schroeven te staan.

Hoewel er stemmen opgingen om dit jaar dan maar over te slaan, vond de NOGB dat niet reel. Het gaat goed met het gewichtheffen in Nederland. Voor het eerst in jaren hebben er vier gewichtheffers gekwalificeerd voor internationale kampioenschappen. De bond wil de sporters deze kans niet ontnemen. "Ze hebben hard gewerkt om te kwalificeren en internationale ervaring is een must in hun ontwikkeling," zegt Knoppers.

Daarom werden de handen ineen geslagen. De atleten betaalden een eigen bijdrage. Er kwam een donatiepagina op de website van de bond. Er gingen sponsorbrieven uit. Er werd campagne gevoerd op Facebook. Precies op de dag dat de inschrijving voor het EK sloot, was er genoeg geld om beide sporters uit te kunnen zenden. Knoppers is opgelucht dat de allereerste fondsenwervingscampagne van de bond vruchten af heeft geworpen. "Ik vind het prachtig om te merken dat zoveel mensen de sport een warm hart toedragen."

De NOGB is nog niet uit de zorgen, want er zijn nog twee kampioenschappen te gaan. De bond blijft op zoek naar partners en potentile sponsors. Maar Stephan Benza en Karen Tovmasjan staan straks in Albani op het wedstrijdplankier.

Meer informatie: Bas Knoppers | |  06 22 49 59 75Over de NOGB

De Nederlandse Olympische Gewichthefbond (NOGB) is het overkoepelend orgaan van de gewichthefsport in Nederland. Er zijn op dit moment 14 clubs en 156 leden aangesloten bij de NOGB. Hiermee is de gewichthefbond een van de kleinere sportbonden van Nederland.

Gewichtheffen is wereldwijd een populaire sport, met medaillewinnaars uit meer dan 30 verschillende landen en wordt gezien als een van de basisdisciplines van de Olympische Spelen. Daarnaast wordt het gewichtheffen veel ingezet als ondersteuning voor andere sporten en voor gezondheidsbevordering. De NOGB is o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van nationale kampioenschappen en competities, topsportbegeleiding, opleidingen voor scheidsrechters en trainers, informatievoorziening, voorlichting en promotie.
© 2013 NOGB /